Sekiranya anda berminat untuk mengetahui apa-apa berkenaan dengan blog, bolehlah pergi ke Bloggers Tutorial ^_^
Followlah blog ini sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.

Selamat Bercuti


Akhirnya, selesai sudah peperiksaan OTI 3 form 4 dan percubaan SPM. Esok bermulanya cuti sekolah sehinggalah 18 September 2010. Memandangkan sekarang merupakan fasa ketiga Ramadhan, marilah kita sama-sama berusaha mencari lailatul qadar. Bukan MENANTI tetapi MENCARI.

Oh ye, hari ini juga merupakan birthday girl. Masa balik sekolah, dalam kereta...

Mak ana: Siapa nak nyanyi untuk Sarah ni?
Abg ana: Allah selamatkan Sarah... Allah selamatkan Sarah... Allah selamatkan Sarah Nadiah... Allah selamatkan Sarah...
Ana dan Ibrahim: (tepuk kerusi je.)
Mak ana: Hah, orang dah doa selamat untuk Sarah, jom kita pergi ambil ubat Sarah.

Sememangnya abang analah yang paling suka usik adik ana yang sorang ni. (sebenarnya semua suka usik dia.) Tapi dah banyak kali dah ana perhatikan, biasanya anak sulung ni dia agak rapat dengan anak bongsu.

Masa berbuka puasa, potong kek. Bakar biskut coklat untuk dia. Sambil dia minum susu...

Sarah: (batuk2, macam tersedak. Semua tengok dia) Yek, masam!
Ibrahim: (bau) Owh, ehek, ehek, masamnya bau.
Ana: A'ah, masam. Ce tengok tarikh expired dia.
Ibrahim: Pelik, tahun 2011.
Mak ana: Mesti ada orang yang tak simpan balik ni. Takpe Sarah, birthday surprise.
Abang ana: Birthday surprise yang paling hebat.
Ayah ana: Takpe, kan rasa dia macam yougart.^^
Ana: Sarah, banyak mana dah awak minum?
Sarah: Banyak juga kot.
Ana: Macam mana boleh tak perasan?
Sarah: Sarah ingatkan rasa dia pelik sebab cawan tu bekas air tebu tadi. Sarah pun minumlah lagi.
Ana: Haish, apalah awak ni, tu pun tak tau nak beza. Memang birthday surprise paling hebat.

Macam-macamlah adik kecik (tak kecik pun. nak lawan kakak dia dah. :P) sorang ni.

Ramadhan Kareem, Allahu Akram.

-23-ramadhan-1431h-


Semoga beroleh manfaat^^
Like if you like, do comment too~

0 responses:

Berkatalah dengan akal dan jiwa, kerana itu anugerah Pencipta dan ternyata natijahnya akan lebih bahagia. ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2008-2017 Aisyah Ameelah ^_^: Selamat Bercuti
Design by a.a.ghariib