Sekiranya anda berminat untuk mengetahui apa-apa berkenaan dengan blog, bolehlah pergi ke Bloggers Tutorial ^_^
Followlah blog ini sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.

Kagum dengannya...

Hahaha, berlakon
Katanya:
Mungkin ramai yang dah dengar khabar, hamba Allah yang lemah ini telah berjaya mencapai 15A straight dalam SPM 2009.

Perkara ini sesuatu yang patut dibanggakan. Oleh pihak sekolah, bukan oleh saya. Segala kurniaan itu dari Allah. Ia pinjaman, maka saya pulangkan kepada-Nya. Cuma sekolah boleh berbangga, bukan bererti takabbur, tetapi izzah dengan pendidikan Islam mampu melahirkan prestasi akademik yang baik.

Kalian bagaimana?

Saya ditemu bual saudara Khairizal dari Skuad Cakna Sinar Harian Kemaman, jadi pada Khamis, 18 Mac, artikel tentang pelajar 15A dimuatkan dalam Sinar Harian Terengganu, muka surat T9. Separuh muka. Gambar pun besar hehe. Cikgu Malik dan ayah saya yang turut ditemu bual pun ada dalam gambar.

Tapi bagi saya yang penting bukan publisiti yang empunya diri, tapi publisitikan Al-Amin yang tercinta. Saya tak perlu jadi glamour. Tapi Al-Amin dan pendidikan Islam yang perlu dipromosikan.

Pada hari akhbar ini disiarkan, bertali arus orang sms kepada ayah ana mengucapkan tahniah. Kak Humaira' cerita, ada orang telefon rumahnya nak masukkan anaknya ke SMIAAK.

Dalam banyak-banyak cerita yang 'dikutipnya', akhirnya keluar cerita pasal puasa. Bukan riya' sebab bukan dia yang cerita dirinya selalu berpuasa tetapi ayah ana yang tiba-tiba cakap pasal ini apabila melihat abang ana kebuntuan idea. Sememangnya abangku tidak pandai berlakon. Masa saudara Khairizal ingin mengambil gambarnya, Sir Maliklah yang semangat ajar dia berlakon. "Say, yes!" n so on. Akhirnya keluarlah gambar di depan pejabat. Rasanya inilah gambar dia paling ceria.

Kami sekeluarga turut menumpang gembira dapat seorang abang sepertinya.

Baca selanjutnya daripada blognya tentang 15A? or 15A's? dan Novelku...
*p/s: jangan lupa utk tinggalkan komen di sana atau di sini. ^_^

Semoga berada di bawah naungan hidayah Allah, InsyaAllah.

::4 Rabi'ul Akhir 1431H::

Semoga beroleh manfaat^^
Like if you like, do comment too~

Result SPM mereka

Hari Khamis yang lalu, keluarlah result SPM. Pada waktu itu, ana tengah belajar chemistry. Mereka yang bakal mengikuti kursus staf sarjan dan sarjan tak masuk kelas. Jadi, merekalah yang terhendap-hendap dekat pejabat tengok result abang-abang dan kakak-kakak batch 5. Tengah-tengah belajar, sekali Zalilah cakap ikut tingkap, "Abang nti, 15A." Ana dan Mardhiyyah terus hilang mengantuk (semalamkan qiam) bila dengar dia dapat straight A's. Result penuhnya, 11A+, 2A dan 2A-...

Walaupun mereka adalah batch pertama SPM di sekolah kita, mereka telah menunjukkan keputusan yang membanggakan. Tak ada orang failed dalam apa-apa subjek. 13 daripada 17 orang dapat A.

Bakal staf sarjan semua cerita kisah abang ana nak ambil result. Bila dia tahu waktu itu sudah keluar result, dia cepat-cepat pergi ke pejabat dengan wajah yang excited n confident. Dia nak masuk pejabat, Sir Malik pun tahan dia, "No, no, no, you cannot enter yet." Tapi dia buat tak endah. Last sekali, Sir Malik pun tarik dia ke luar.

Hari Rabu semalamnya, Pakcik Abas tanya dia, "Debar tak esok keluar result?" "Tak rasa apa-apa." Ana dengan Mardhiyyah dengar macam tak percaya. Tak debar? Mana mungkin. Dahlah dia sorang je yang ambil banyak sekali.

Baca mereka HEBAT!!
Baca 15A?

Tahniah...

::30 Rabi'ul Awal 1431H::

Semoga beroleh manfaat^^
Like if you like, do comment too~

4N~Nasaie Night Never Niggle

Kelas kami telah mengadakan sebuah program, "Nasaie Night Never Niggle" di sekolah. Tujuan program ini diadakan adalah untuk merapatkan ukhuwwah, qiamullail dan menyambut birthday Mummy An.

* Pengarah: Syahiran
* T.Pengarah: Izzah Nasirah
* Bendahari: Syaza Nadiah
* Setiausaha: Nurasyikin
* Program: Abd Muqsit
* Makanan: Nurhaziqah
* Tempat dan Kebersihan: Izyan
* Peralatan dan Keselamatan: Hanifuddin

* * * * *
Baca selanjutnya Nasaie Night Never Niggle di sini dan sini...

::27 Rabi'ul Awal 1431H::

Semoga beroleh manfaat^^
Like if you like, do comment too~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2008-2014 Aisyah Ameelah ^_^: March 2010
Design by a.a.ghariib