Sekiranya anda berminat untuk mengetahui apa-apa berkenaan dengan blog, bolehlah pergi ke Bloggers Tutorial ^_^
Followlah blog ini sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.

Bola Jaring Bersama Mereka

15111432H
Tadi, waktu BM, kami diberi masa untuk bermain. Banin main ping pong dan banat main bola jaring. Muallimah janji nak bagi hadiah kepada pemenang bola jaring. Kami membentuk kumpulan melalui cabutan undi.

Kumpulan A:
Nurul-C
Syaza-WA
Wafaa'-WD
Marsha-GA
Mardhiyyah-GD
Auni-GS
Robiatul-GK

Kumpulan B:
Asyikin-C, pusingan kedua, WD
Amalina-WD, pusingan kedua, C
Izyan-WA
Fatimah-GD
Muallimah An-GA, pusingan kedua, GS
Khadijah-GK
Nasyitah-GS, pusingan kedua, GA


Pada awalnya, kumpulan A berjaya mengumpul mata melebihi kumpulan B. Namun langit tak selalunya cerah, situasi berubah. Mereka menang pada pusingan pertama. Perlawanan pada pusingan kedua agak sengit, namun begitu, kemenangan tetap berpihak kepada kumpulan B. Beza 2 atau 3 mata sahaja pada pusingan kedua.

Suka tengok Izyan, Wafaa' dan Robiatul main . Kalau tak salah ana, diorang tak pernah masuk permainan bola jaring. Khadijah pun. Pada awalnya, mereka bertiga cakap, ana tak reti sangat main. Tapi, Izyan banyak juga improvement , walaupun gaya dia bermain mencuit hati. Masa second time dia dapat bola, dia terus campak bola ke belakang sebab dia tak reti nak pusing. Yalah, kan kena jaga pergerakan kaki.

BEST! Oh ye, pengadilnya, Haziqah. Ada lah juga beberapa orang yang mengalami kecederaan ringan .

Masa mula-mula main, baru sedar, rupanya kaki tak berapa baik lagi natijah daripada permainan bola jaring Selasa lepas. Masa tengah main, ada orang tertolak ana. Kaki 'terpele'ot', jatuh, kemudian, ada orang terpijak pulak. Mula-mula tak boleh nak bangun, sekali, datang bola ke muka. Sudah jatuh ditimpa tangga. Ye ke? Ujian kecil je ni. Seminggu jalan tak berapa nak betul. Minggu ni rasa macam dah ok, ingat dah baik. Tengok-tengok, dia datang menyerang balik.

Nurul pula, ada orang terpijak kaki dia. Dahlah kaki dia sememangnya bengkak akibat digigit oleh semut api. Bahagian yang digigit kecil sahaja tetapi bengkaknya merebak begitu pesat.

Marsha 'tergolek' 2 kali, kira oklah berbanding sebelum ini . Memanglah, lawan dia adalah Fatimah.

Akhirnya, muallimah belanja air :drink: yang dibeli di koperasi. Diberi masa untuk kendiri. Apa lagi, semua ambil peluang. Segar. Barulah tak mengantuk belajar kimia selepas itu.

UHIBBUKUNNA FILLAH, ABADAN ABADA

* * * * *

Dalam dilema nak pergi PRINT'11 atau tidak. Orang yang ana harapkan pergi tak nak pergi. Tapi bila fikir balik, alah, dua orang tu je yang tak nak. Pelbagai alasan yang diberi . Kalau tak nak pergi pun, bagilah sokongan dan semangat. Takpe, kan ada Fatimah, Zalilah dan Robiatul. Ya, jangan mereka berdua itu menjadi penyebab lemahnya semangat aku . Bila fikir balik, mungkin inilah peluang terakhir untuk aku berkhidmat untuk sekolah sebagai pelajar SMI.

Bertekad untuk pergi.

Ps. Maryam, nti pergi tak?

- - - - -

: 14 Oktober 2011
Setelah bertanya kepada kedua ibu bapaku, Oh, mereka sudah ada rancangan lain rupanya.

Me: Boleh tak nak pergi PRINT'11? yang KRS punya?
Mak ana: Bila? Masa nak dekat Christmas tu ke?
Me: A'ah.
Mak ana: Lah, orang nak ajak pergi Jordanlah.
Me: Hah?! Memang dekat-dekat tarikh tu ke? Tak boleh tunda?
Mak ana: Orang nak pergi masa musim sejuk. Baru best. Tapi, takpelah kalau Syaza tak nak pergi sekali, nanti-nanti, Syaza pergi juga.
Me: (monolog) Oh, confirmlah ni kena pergi sana.

Tanya ayah ana pula, jawapannya,
Ayah ana: Pakcik Ridzuan dah ajak kita pergi sama-sama.
Ana: Ye ke? (monolog) Nusrah pun nak belajar dekat sana nanti.

Jadi? Cancel nama untuk join PRINT'11.


: 16 Oktober 2011
Bila beritahu sahabat-sahabat ana sebab apa tak pergi PRINT'11, ada juga yang kata nak ikut. Antaranya, Marsha dan Mardhiyyah.

Ana: Haih, mana ada duit. Nak ikut, ikutlah. Tapi kena guna duit sendirilah.
Marsha: Alah, sponsorlah.
Ana: Jordan mahallah.
Marsha: Hantar ana kat Mesir pun takpe lah, nak jumpa kakak ana juga.

Dan ramai juga yang jawab: Macam Naili lah. Dia nak pergi Jordan juga.
Ana: A'ah. Ayah dia yang ajak kitorang pergi sama-sama.


: 19 Oktober 2011
Bila abang ana baca post ni, dia kata,
Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan Jordan! :) .^. (: ^_^ :) .^. (: ^_^

Ps. Awak jadi striker? Dahsyatnya? Awak kan pendek.



Semoga beroleh manfaat^^
Like if you like, do comment too~

7 Comments
Comments

7 responses:

  1. uhibbukumfillah aidhan..~ waa..,bila lagi kita nak main mcm nie ea??? menjadi pengadil sgt2 lah letih, terkejar ke sana, ke sini..sampai kucing dibelakang pun boleh terpijak..

    Syaza.., nak ikut jugak!!!~ nanti ana suruh nusrah belanja~

    ReplyDelete
  2. @Nurhaziqah.Mz
    Kesian kucing tu, terus merajuk, masuk dlm longkang...
    Cubalah tanya dia, ana tunggu jwpnnya...

    ReplyDelete
  3. hiiiiiiiii ... aif nti!kaki nti..hiiii,kagum sgt bermain!tersengih ana bace post nti :)

    ReplyDelete
  4. a'ah ! best...walaupun kalah,enjoy !

    ReplyDelete
  5. hahaha..mesti rindu saat sebegini..~ huhu..~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2008-2017 Aisyah Ameelah ^_^: Bola Jaring Bersama Mereka
Design by a.a.ghariib