Sekiranya anda berminat untuk mengetahui apa-apa berkenaan dengan blog, bolehlah pergi ke Bloggers Tutorial ^_^
Followlah blog ini sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.

Berakhir Sudah~

20011433H
Assalamualaikum...

Tanggal tarikh 13.12.11, maka berakhirlah SPM.
Ramai yang merasakan mereka sudah merdeka.
Aku fikir aku juga akan berasa sedemikian.
Ternyata setelah tamat peperiksaan,
aku merasakan ada satu tanggungjawab lain yang perlu ku pikul.
Aku perlu melaksanakan tugas aku sebagai
seorang DA'IE...
Aku berfikir, berfikir dan terus berfikir.
Akhirnya, aku menyedari bahawa aku hanya akan merdeka
hanya apabila aku telah selesai bercucuk tanam di dunia ini
dan bertemu denganNYA...
*(hanya pendapat ana)
Akan ku pegang kata-kata bonda,
ALLAH WILL MAKE EASY,
IF WE DO SOMETHING BECAUSE OF HIM.


Apa-apa pun,
Sekarang kita sudah masuk ke dalam
ZON TAWAKKAL.
Sentiasa berdoa agar mendapat keputusan yang terbaik.

Akan merindui zaman persekolahan.
Sahabat-sahabat seperjuangan,
para murobbi yang sekian lama mendidik kami.
Masih ana ingat setiap guru yang pernah mendidik kami,
dari darjah 1 hingga tingkatan 5.
Tak percaya? Ana boleh senaraikan.
Tengah cuba trace balik akhawat batch 7 SRIAAK.
Walaupun ingat nama, ada yang masih tak dapat dikesan. (fuh, ayat..)

Rindu juga sahabat-sahabat dari rangkaian MUSLEH;
Maryam, Fida', Liyana, Nabilah, Rumaisa', Ain dll.
Juga kakak-kakak yang sudah lama meninggalkan alam persekolahan;
Kak Izyana, kak Najuwa, kak Fathimah, dua2 kak Najihah (Najihataani?) dll.
Alumni Al-Amin itu sudah pasti.^_-

Sepanjang waktu cuti,
masing-masing nak cari kerja,
ada yang dah dapat kerja,
ada yang masih mencari.
Kita kerja sama-sama Robi!
Marsha, selamat menjaga perpustakaan. Nanti kami jenguk-jenguklah nti dekat sana.
Auni, jaga anak saudara dia.
Hazimah, jadi babysitter, ajar mengaji.


Ada yang cuba mencari ilmu baru. Kan Haziqah!
Dah ada list nak buat apa sepanjang cuti ni.
Bolehlah ambil tempahan mengait lagi Amira Suraya Nunn (sepupuku, mixed).
Jom ambil lesen sama2 Izyan dan Marsha.

Yang perlu pergi PLKN,
selamat maju jaya,
banyak peluang dakwah.

Kepada kumpulan usrah bonda,
Usrah akan tetap dijalankan,
Kalau ada apa-apa, ana akan maklumkan.
Nurul, bonda cuba arrangekan dengan akhawat di sana.

SANAH HELWAH KAK NAJIHAH!

Oh ye, terima kasih Marsha atas hadiahnya,
walaupun sudah sebulan berlalu birthday ana,
(sehari sebelum periksa. Farhana Sazali, hari first periksa)
juga Mardhiyyah, Khadijah, Izyan, Haziqah (ana selalu bawa kad tu masa hari periksa)
serta sahabat-sahabat yang lain.

"GREATLY LOVED, SADLY MISSED AND FOREVER REMEMBER IN OUR HEARTS"


"Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu." (Q:Muhammad:7)

Ps.
-Teringin sangat nak pergi PRINT'11 sebenarnya, tapi tak dapat pergi sebab halangan tertentu.
-Berharap dapat jumpa Maryam dan Fida' dalam program LKD.
-Mak ana suruh ana tanya, ada siapa2 berminat untuk mengajar di Smart Reader Kerteh tak, akhawat batch 7? Nak 2 orang je.

Semoga beroleh manfaat^^
Like if you like, do comment too~

2 Comments
Comments

2 responses:

  1. Syaza!!!!~ mesti merindui suka duka kita sepanjang perkenalan kita...

    ReplyDelete
  2. a'a ..... btol tu ziq!
    eh,LKD semua ke pegi?
    ziq,g plkn x?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2008-2014 Aisyah Ameelah ^_^: Berakhir Sudah~
Design by a.a.ghariib