Sekiranya anda berminat untuk mengetahui apa-apa berkenaan dengan blog, bolehlah pergi ke Bloggers Tutorial ^_^
Followlah blog ini sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.

Semoga Berbahagia Dunia dan Akhirat


Pagi tadi, tak tahu nak pergi ke sekolah dengan siapa. Dalam pukul 10:30 pagi, buka ym nak tanya Bi'ah nak datang tak sebab telefon banyak kali dah, tak dapat. Kalau datang, nak pergi ambil. Tiba-tiba, Kak Humaira' tegur ana, dia kata dia dekat CC. Dia kata dia boleh ambil. Jadi ana tunggu dekat simpang depan rumah ana, kemudian Izyan pun datang juga tunggu Kak Humaira'.

Berita terkini tentang debat,
Dah 4 kali mereka berlawan, 3 kali menang.
Marsha 2 kali jadi speaker terbaik.
Auni jadi speaker terbaik sekali.
Banin tak de apa-apa. Macam mana ni. Tak pe ada lagi nanti.
Chaiyok!!

Wish all the BEST for debators...

AHMAD MUJAHID MAZLAN

IZZAT ANUAR

MARSHA ABDUL MALIK

NUR AUNI ABDUL WAHAB



Kumpulan usrah muallimah Yong dah berpakat nak pakai baju kurung biru. Sebab Nurul kata pengantin pakai baju biru. :p Mula-mula pergi cucuk udang, korek dan potong tembikai (kerja Afif dengan kak Husna lah ni) dan isi nasi minyak. Kak Humaira' hantar kami sekejap, then balik sebab dia pakai t-shirt. Sarah pun ikutlah dia balik rumah dia. Dahlah kamera ada dengan dia. Habis tak boleh tangkap gambar tembikai tu. :D Mula-mula potong tembikai macam biasa je, kemudian yang separuh lagi tu, kak Husna kata, kita potong dalam dia, lepas tu bawa keluar. Yang lebih-lebih tu, diorang kata diorang nak makan.

Pergi teman Afif dekat asrama sekejap (ye ke sekejap?). Jumpa Nusrah dan adiknya serta Sarah (kakak Faiqah) sekejap. Kemudian, pergi ambil nasi minyak dengan Afif dekat khemah sana, tapi bila bekas tersebut telah diisi, kami tak larat nak bawa. Jadi orang dekat situ tolong bawakan. :p

Lepas tu, rehat sambil tengok persembahan Shoutul Iman. Hebat juga ya budak-budak baru kumpulan ni. Main dengan Jannati sekejap. Oh, ada jual buku 'Tarbiyah di Gunung' (kisah dekat Chemerong). Masuk Zohor.


Pergilah naik ke surau. Sekali, Faiqah tekan loceng.

Faiqah: (suka)
K.Humaira': Heish, ni kenduri kahwin lah.
Faiqah: Sentok orang bawah.
Ana: Mak nti lah sentok dulu.
K.Humaira': Ha? Mak dia sentok ke?
Ana: Taklah, orang cakap je.
K.Humaira': Nanti majlis nti (Faiqah) bukan bunyi loceng je, bomba pun ada.

Masa diorang nak ambil wudhu'. Mak Faiqah pun datang.

Ana: Siapa tau tekan loceng tadi.
K.Humaira': Ntah, siapa tau.
Mak Faiqah: Faiqah lah tu.
Faiqah: Mak, ni anak Sir Malik, COO.
Mak Faiqah: Hmm, macam-macamlah, anak Sir Maliklah, anak pengantinlah, anak siapa lagi?

Lambatnya diorang nak ambil wudhu'. Orang dah siap solat dah. Tinggal diorang jap. Pergi makan dulu dengan Izyan. Kemudian, balik semula ke surau. Hari ni jumpa ramai sempai (senior-senior). Oh tugas kami, kalau ada makanan macam nak habis, pergi isi semula. Bila nak keluar, lalulah depan makmal. Kemudian Izyan tunjuk dekat ana...hah! Air dalam makmal melimpah! Cepat-cepat pusing pergi dekat tingkap belakang sekolah pergi tutup air. Habis baju Kak Husna dan Kak Humaira' basah.

Muallimah Zikhaini bawa anak kembarnya. Comel sangat!^^ Sambut Zalilah n Fatini yang balik ke asrama. Jumpa dengan birthday girl tu. "Best tak, sambut semalam, dekat A&W dengan kembar nti? Bear tu bawakan kek?" Suka sebut ayat tu. Padahal tak pun. Suka menyakat dia je. Fuiyo! Zalilah bawa balik tembikai. "Semalam ada kenduri masuk rumah." Baru pindah katanya. Dia bagi muffin yang dibuat oleh maknya. Sedap!

Sanah Helwah Fatini!~

Handsomenya abang ana :D , pakai baju batik baru. Rupa-rupanya mak ana paksa..hahaha... Jalan-jalan. Tunggu dekat depan sekolah. Alamak, ayah ana baru nak makan. Lepas makan bersembang pulak tu. Lama lagilah tu. Sekarang dah pukul 4:20 petang dah. Izyan pun call mak dia.

Pengantin pun dah nak balik dah. Tolong angkat hadiah.

Muallimah: Meh tolong angkat hadiah ni..
P.Khairudin: Boleh tolong angkat hadiah tak?
K.Humaira': Boleh, tapi kena bagi satu.
P.Khairudin: Tak de masalah.
Kami: (angkat)
Ana: Tak nak tuntut ke?
K.Humaira': Ish, tak naklah.
Kami: (salam dengan makcik Azizah)
K.Humaira': Jaga Najihah eh!
M.Azizah: Ya.
K.Najihah: ^_^ Tak pe. Ana boleh jaga diri ana sendiri. Tak pe ke balik tinggal macam ni je?
K.Humaira': Nti kan tuan rumah, tak pe.

Dalam pukul 4:40 petang, kami sekeluarga pun balik ke rumah. Ya Allah, hari ni tak sihat lagi selepas sihat 2 hari. Kemudian, dah lama tak selesema, tadi baru kena serangan pulak. :D

Updated:
marsha: ada berita gembira dan sedih. yg gembiranya, sek. kita berjaya menyebabkan hidayah jb B gagal ke suku akhir. Yeah.. Yg sedihnya, kami tumbang di suku akhir. Bukan sebab dok hebat, tapi sebab bolok.

.28.rejab.1431h.

Semoga beroleh manfaat^^
Like if you like, do comment too~

5 Comments
Comments

5 responses:

  1. salam...hhuhuu...ruginye x pergi .nk wat cam ne ade kije..x perr len kali nti kawin ana gi..insyaAllah..hikhik

    ReplyDelete
  2. pasal debat ni boleh post kt blog batch sbb yg lain pon nk th

    ReplyDelete
  3. @~bi'ah s0lehah ~
    wassalam...
    ye lah tu...:p
    Marsha bru hntr dkt chatbox td keputusan terkini...

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah, mohon maaf di atas segala kekhilafan yg terlanjur. Maaf zahir dan batin, selamat hari raya. Hehehe... 0-0...kosong2, nGeE~ Rasa macam ada buat silap. Nti tak sihat ke? "Dah lama tak selesema, td baru kena serangan pulak!" Syafakillah..ke berjngkit ngan ana? hihi, sorry.
    Waduh2, gambar itu, semua kamu pamirkan ya? Aduh, malu gue.... Org lain juga bakal malu dong, ya, semoga...ahaks! Gambar driver tu mahal sekali uh! Susah nak dapat! Hebat hok tukang snap gambor. Utk pasangan pengantin, semoga berbahagia dan diredhai Allah hingga ke akhir hayat ya.. Bagi para pelakon pula(nama2 yg ada dlm post kali ni), tahniah ya! Hihi...Omedeto gozaimashita!

    ReplyDelete
  5. @Mankind of the world
    Wassalam, maafmu diterima.. Nmpknya begitulah, skrg pun tgh selesema + _________.. Huh, apa yg kosong tu? Saje je, ^_^ Tak juga, ana tak ltk semua gmbr.
    Hmm yelah mmg mahal, sebab cameragirlnya yg bertauliah. Ye, semoga berbahagia dunia dan akhirat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2008-2014 Aisyah Ameelah ^_^: Semoga Berbahagia Dunia dan Akhirat
Design by a.a.ghariib